ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Hallgatói Önkormányzata összegyetemi és összkollégiumi szinten foglalkozik a kollégista hallgatók érdekképviseletével. Ernyőszervezetként feladata a tagkollégiumi diákbizottságok munkájának segítése és a stratégiaalkotás. Ez az oldal segítséget nyújt Neked abban, hogy az ELTE kollégiumait és kollégistáit érintő minden fontosabb információhoz percek alatt hozzájuss.

Országos kollégiumi konferencia

2009. 05. 14.
ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumban
További információkért kattints ide!

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Új elnököt választott a KolHÖK küldöttgyűlése

2008.10.13. 18:21 | Stummer János | Szólj hozzá!

2008. október 7-én küldöttgyűlést tartott a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat. Ribling Tamás már a szeptemberi hónap folyamán bejelentette, hogy nem kíván újraindulni a posztért. Ezzel egyidőben Stummer Jánost, a KolHÖK alelnökét jelölte az elnöki posztra.

A küldöttgyűlésen - melynek a tagkollégiumi diákbizottságok elnökei és a kari hallgatói önkormányzatok elnökei - más jelölés nem érkezett az elnöki posztra, végül Stummer Jánost egyhangúlag választotta elnökévé a testület az elkövetkezendő egy évre.

Az elnök megválasztásakor kijelölte csapatát, aminek értelmében Bökönyi Eszter a Nagytétényi úti Kollégium diákbizottságának elnöke és Ribling Tamás a KolHÖK korábbi elnöke az elnökség általános alelnökei. Szakkollégiumi alelnökünk Kiss Zsolt, a PPK HÖK kollégiumi referense és az Ilyés Sándor Szakkollégium tagja lett. Gazdasági és rendezvényszervezői referensként Timár Noémi a TÓFK HÖK munkatársa, titkári feladatokat ellátó referensként Balog Péter a TÁTK HÖK tagja, EKIF referensként Barna Zoltán IK-s hallgató a Kerekes úti Kollégiumból, kommunikációs ad hoc referensként pedig Balogh Szilárd a Nagytétényi úti Kollégiumból került az elnök által megnevezésre.

Az új elnökség programját megtalálhatod a blogon az elnökiprogram címkére kattintva.

Címkék: választás

Tisztújítás a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatban

2008.10.02. 12:06 | Stummer János | Szólj hozzá!

2008. október 7-én, azaz jövő hét kedden este 6-tól kerül sor a KolHÖK évi rendes tisztújítására. A tisztújító küldöttgyűlésen a tagkollégiumi diákbizottságok elnökei, a kari hallgatói önkormányzatok referensei, illetve a KolHÖK regnáló elnöke adja majd le szavazatát a jelöltekre.

Az eseményre az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat Gerlóczy utcai irodájában fog sor kerülni.

Címkék: választás elnökség

Köszöntő

2008.10.01. 16:35 | Stummer János | 1 komment

Kedves Érdeklődő!

 

Kérlek engedd meg, hogy nagy szeretettel és tisztelettel köszöntselek a Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának nevében.

A nagyságrendileg négyezer ELTE-s hallgató érdekeit képviselő hallgatói önkormányzatunk jelenlegi formájában 2006 őszén kezdte meg működését, mint az ELTE EHÖK kilencedik hallgatói önkormányzata. Ezt megelőzőleg a szervezet elődje, mint Kollégiumi Összbizottság folytatott hatékony érdekvédelmi tevékenységet több éven keresztül.

Az országban egyedülálló módon a megalakulás óta a kari kollégiumi referensek és a tagkollégiumi diákbizottságok elnökei alkotják a hallgatói önkormányzat Küldöttgyűlését, amely szervezetünk legfőbb döntéshozó fóruma. Ezen testület választja meg évente a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat elnökét, aki megválasztásakor maga jelöli ki általános- és szakkollégiumi alelnökeit, valamint referenseit, akik együtt alkotják az önkormányzat elnökségét.

A fentiekben vázolt struktúra több dimenzióban teszi lehetővé azt, hogy szervezetünk mind helyi, mind általános, mind jogsérelmi, mind pedig stratégiai kérdésekben hatékonyan tudja ellátni azon feladatát, mellyel a  közel négyezer egyetemi polgár megbízta.

Nagyon bízom benne és remélem, hogy ugyanúgy ahogy eddig, a továbbiakban is konstruktívan és előremutatóan tudunk majd együttműködni mind egyetemünk vezetésével, mind más hallgatói érdekvédelmi szervezetekkel.

 

Maradunk tisztelettel:

 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem

Kollégiumi Hallgatói Önkormányzatának

elnöksége